Station House Community Connections

HOME 5 Case Study 5 Station House Community Connections
An unused station house turned community hub connecting rural communities in Suffolk

Organisation type

Multi-use facility

Location

Campsea Ashe, Suffolk

Award date

December 2015

Key objectives & Outcomes

Grant purpose

To help refurbish the station house building and provide vital facilities to promote local community development, social and business networking and access to high-speed broadband.

Reduced social isolation

The Station House’s café, events space and computers all facilitate ways of bringing people in this rural community together. An access ramp and internal platform lift ensure people with disabilities can make use of the services too.

Health and wellbeing

The building includes a specific health and social care room. Hiring the room to healthcare practitioners improves access to healthcare services for the local community.